Τρία χρόνια μετά οι ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ είναι ΕΔΩ, αντιστέκονται και παλεύουν, ο ΑΓΩΝΑΣ τους ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, εμπνέει και διδάσκει…– Σύντομο ιστορικό (Ιούλης 2012-Ιούνης 2015)

Τρία χρόνια μετά οι ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ είναι ΕΔΩ, αντιστέκονται και παλεύουν, ο ΑΓΩΝΑΣ τους ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, εμπνέει και διδάσκει…– Σύντομο ιστορικό (Ιούλης 2012-Ιούνης 2015)

http://e-oikodomos.blogspot.com/2015/06/2012-2015.html

26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012:Με τα ΜΑΤ στην πύλη της Χαλυβουργίας, πραγματοποιείται η τελευταία Γενική Συνέλευση των απεργών χαλυβουργών. Ψήφισαν κατά πλειοψηφία την αναστολή του 9μηνου απεργιακού αγώνα τους και στις 28 Ιουλίου μπήκαν στο εργοστάσιο για δουλειά. Ο αγώνας συνεχίζεται με άλλη μορφή. Στους χώρους δουλειάς κυριαρχούσε η τρομοκρατία των εργοδοτικών. Οι χαλυβουργοί αντιστέκονται σε απειλές και ύβρεις. Ταυτόχρονα επιβάλονται διαθεσιμότητες και αργότερα εκ περιτροπής εργασία. Μέσα στο 2013 με το πρόσχημα πραγματοποίησης γενικής συνέλευσης μαζεύουν υπογραφές οι εργοδοτικοί. Χρησιμοποιήθηκαν όμως για πρόταση μομφής και προκηρύχθηκαν εκλογές με αποτέλεσμα να ‘’πέσει’’ το ταξικό σωματείο. Σε όλο αυτό το διάστημα αρκετοί εργάτες εξαναγκάστηκαν σε οικειοθελείς απολύσεις. Το Απρίλιο του 2014 έγινε η δίκη- παρωδία μετά από μηνύσεις 17 εργοδοτικών εργαζομένων (διοικητικό προσωπικό, διευθυντές και εργάτες). Το αποτέλεσμα ήταν να καταδικαστούν οι υπόδικοι εργάτες και μέλη του απεργιακού σωματείου σε 21 και 23 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο στους μηνυτές. Ασκήθηκε έφεση και αναμένεται η εκδίκασή της.Το Ιούνιο του 2014 ο εργοδότης κατέθεσε φάκελο ομαδικών απολύσεων στο Υπ. Εργασίας και ζήτησε να του επιτραπεί να απολύσει, από τους 82 εργαζόμενους που είχαν απομείνει, 45 εργάτες. Το κατάφερε με την στήριξη της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας και της ΓΣΕΕ. Οι 45 πρωτοπόροι εργάτες απολύθηκαν στις 16 Ιουνίου. Από τότε ως σήμερα: χάθηκαν 8 εργάτες από εγκεφαλικά και καρκίνους από την αρχή της απεργίας ως σήμερα, οι περισσότεροι χαλυβουργοί είναι άνεργοι ή σε ημιαπασχόληση, το εργοστάσιο δεν παράγει προιόντα αλλά λειτουργεί ως διαμετακομιστικό κέντρο ανάμεσα στο εργοστάσιο του Βόλου και την αγορά της Ν. Ελλάδας και του εξωτερικού, 29 εργαζόμενοι έχουν απομείνει (διοικητικό προσωπικό, διευθυντές και οι 17 εργάτες μηνυτές). Παρ’όλα τα παραπάνω, η εμπειρία αυτού του Αγώνα δεν έμεινε πίσω από κλειστές πόρτες. Συστήθηκε η Επιτροπή Απολυμένων Αγωνιστών Χαλυβουργών Ασπροπύργου. Η Επιτροπή αυτή στηρίζει όσο και όπου μπορεί συναδέλφους με σοβαρά προβλήματα, οργανώνει εκδηλώσεις Αλληλεγγύης, συμμετέχει σε κινηματικές ενέργειες, καλείται να μεταδόσει την εμπειρία του Αγώνα των Χαλυβουργών όπου της ζητηθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Σε συνεργασία με το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, παλεύει για δουλειά με πλήρη δικαιώματα, 8ωρο-σταθερή εργασία- αξιοπρεπείς μισθούς.Το οφείλουμε στην Εργατική Τάξη, στους νεκρούς μας, στις γενιές που έρχονται. ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

— gReader Pro

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Σύλλογος Γονέων 3ου Δημοτικού Παλλήνης(Κάντζας)

Το ιστολόγιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης(Κάντζας).

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΒΒΑΘΑΣ

Από την Ιδέα της Αυτοκίνησης μέχρι τις κοινωνίες του Μεγάλου Αδελφού και από τον Εξιπερί μέχρι τον Τζόνοθαν Λίβινγκστον Σίγκαλ. Iστoλόγιο για την εποχή του Τεχνολογικού Μεσαίωνα, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Νέας και της Εταιρικής Διακυβέρνησης και ότι άλλο προκύψει στο μεταξύ. Ερώτηση κρίσεως: πότε έγραψα ότι, η ώρα του ΔΝΤ είναι κοντά;!

O Antista/Chef προτείνει...

μάχιμα γραφικά για το διαδίκτυο και τους δρόμους

Εκπαιδ. Παρέμβαση Αχαΐας

Αυτόνομο μέλος του πανελλαδικού Δικτύου Παρεμβάσεων - Συσπειρώσεων Δ. Ε.

21aristera

για την εργατική αριστερά του 21ου αιώνα

ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

...Καθηγητές Σχολείων Κυψέλης, Πατησίων, Γαλατσίου, Φιλαδέλφειας

Κανάλι

Αρχαίοι και αχρείοι Μαρξιστές - Μαοϊστές

ΖΩΝΤΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - HUMAN LIBRARY GREECE

...εκεί που οι ιστορίες ζωντανεύουν

Εργασιακή επιτροπή εργαζομένων ΔΟΛ

Το σημείο ενημέρωσης της εργασιακής επιτροπής των εργαζομένων στον ΔΟΛ

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις

Δίκτυο ριζοσπαστικών ανεξάρτητων σχημάτων και αγωνιστών στο Δημόσιο Τομέα

Επισκιασις

Hip-Hop | Το Θέμα Είναι Ταξικό

Avantgarde

Κόκκινη Ορχήστρα Αθήνας / για την επανάσταση και το σοσιαλισμό

Εργατική Εξουσία - Αρχείο

Αρχειο Κομμουνιστικου Συνδεσμου (1996-2008)

Aformi's Blog

Just another WordPress.com weblog

Γκράνμα

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ ΜΕ ΠΑΕΙ, ΣΕ ΚΟΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΧΕΤΕ

Exitorial

exit the news. enter the views.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Ερανιστής

Κείμενα, άρθρα και ροές επιλεγμένων ειδήσεων

Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και... όλα τα άλλα

Αρέσει σε %d bloggers: